Wedstrijdverslag

Vrijdagstoernooi (7)

Een desillusie rijker

We gingen vanavond met z'n 3. Hubert, Silvia en ikzelf. Ik had mezelf maar BOB gemaakt na het debacle van de vorige keer.

De opkomst voor dit laatste toernooi was erg hoog. Alleen de nr. 1 bij de heren was er niet om zijn plaats veilig te stellen.

Ik mocht als eerste beginnen tegen Anton Ucher. Ik kreeg een 80 shot om mijn oren, kwam terug tot 1-1, moest de 3e leg ruim verliezen, maar kreeg toch nog 4 kansen. 1-2 verlies. Hubert mocht tegen Leon Starremans. Hubert won met 2-0.

Daarna mocht ik weer. Tegenstander was Ed Hoekzema. De eerste leg is voor mij. De tweede leg vergeet ik te shotten. En de laatste leg sta ik ruim voor tot een 152 van Ed (T19-D19-T19). De dubbel valt dan weer voor mij. 2-1 winst. Hubert moest het in zijn 2e wedstrijd opnemen tegen Michael Thole, de winnaar van het vorige toernooi. Hubert geeft goed partij, en krijgt 1 kans op tops, die landt in de triple 20. 0-2 verlies. Silvia zat in een poule van 3 en speelde haar eerste wedstrijd tegen Miranda Lafleur. Deze wedstrijd wint Silvia met 2-1. Dat was ook nodig met Francien ook nog in de poule.

Ik speelde mijn laatste poule wedstrijd tegen Bill. Ik mis 104, maar win vrij ruim met 2-0. Silvia ging verder tegen Francien. Francien begint met een 22-darter, de tweede leg gooit ze niet meteen uit. Silvia wel via s-bull, bullseye. Het bullen is s-bull voor Francien, en weer bullseye voor Silvia. Francien gooit een 24-darter en wint daardoor. Silvia gaat als nr. 2 door in de poule. Hubert moet zijn A-ronde verdienen door van Leon Vankan te winnnen. Hij komt 0-1 achter. Leon krijgt kansen, maar Hubert draait de wedstrijd om en wint met 2-1. Hubert en ik door naar de A-ronde.

Ik had het voorgevoel dat ik vanuit zo een poule altijd een sterke tegenstander krijg in de 8e finales. En gelijk had ik: Michael Thole. Ik gooi niet slecht, maar had veel beter gekund. Michael was voor zijn doen ook aan het prutsen. Ik creëer geen kansen en verlies met 0-3. Hubert treft in de 8e finales mijn eerste tegenstander: Anton Ucher. Hubert komt 0-1 achter, vecht zich tot 2-1 terug, maar het wordt toch 2-2. De beslissende leg levert alsnog winst op voor Hubert die in deze partij 2x nipt 180 miste.

Silvia dan in de kruisfinales (halve finale) tegen Miranda Hoekzema. Deze wordt met 3-1 gewonnen, en de finale is als al zoveel vrijdagstoernooien achter elkaar Francien tegen Silvia.

Hubert in de kwartfinale tegen Aaron de Haas. Bij een 0-2 achterstand en 200 achter had iedereen inclusief Hubert zelf de hoop al opgegeven. Maar Aaron mist en mist keer op keer. Hubert neemt die kans en wint die 3e leg. De 4e leg gaat van 40-140-140-97-44 naar tops. Een 16-darter lukt niet, maar enkele rondes later is het raak. 2-2. Alle kansen nog dus. Het niveau zakt van beiden weer terug. Aaron houdt een kleine voorsprong. Hubert krijgt 1 kans op tops maar mist. Aaron shot dan uiteindelijk toch. 2-3 verlies.

De finale van Silvia tegen Francien dan. Alleen de winst van het toernooi stond nog op het spel. Het algemeen klassement stond vast bij aanvang van deze finale. Francien zet haar goede vorm door en wint met 2-4 van Silvia.

De Finale heren A gaat tussen Aaron de Haas en Michael Thole. Michael komt op voorsprong, maar Aaron komt terug en besluit de laatste leg met een 14 darter. 83-100-100-180-38 (6-D16). Hierdoor wint Aaron op 1 punt van Jeannot in de algemene stand. Maarja als je 2 toernooien niet komt dan zit dat er wel in hè.

De gehele B-ronde werd vandaag gedomineert door een nieuw team: B.A.D. Company. Bij deze doop ik hen om tot B-company, omdat ze alle bekers in de B-ronde wegkaapten.

De winnaars van de heren A- ronde

1e plaats Aaron de Haas
2e plaats Michael Thole
3e plaats Mischa Vankan

De winnaars van de heren B-ronde

1e plaats Wim ...
2e plaats Ger Schaaf
3e plaats Leon Starremans

De winnaars van de dames A-ronde

1e plaats Francien van de Weert
2e plaats Silvia van den Houdt
3e plaats Miranda Hoekzema


Officieuze einduitslag vrijdagstoernooien heren A- ronde

1e plaats Aaron de Haas
2e plaats Jeannot Blom
3e plaats Ralph v/d Wal

Officieuze einduitslag vrijdagstoernooien dames A- ronde

1e plaats Francien van de Weert
2e plaats Silvia van den Houdt
3e plaats Miranda Hoekzema

© Tim