Wedstrijdverslag

Vrijdagstoernooi (6)

Tops-Tops

Deze keer was het vrijdagstoernooi op een zaterdag. Daarom gingen er vandaag 2 extra spelers van The Rabbits mee. Rick en Gina hadden gehoord van de bekeroogst en wilden er ook een hebben. Hubert was de bob.

Doordat we maar met een man of 25 waren werd er eerst in poules gespeeld. Hubert lootte een zware poule met Aaron, Mischa, Leon en Henri. Door een gelijke stand in die poule moesten Hubert en Mischa nog 1 leg tegen elkaar gooien. Hubert verliest en gaat de B-ronde in.

Voor Rick en mij komt pas laat het besef dat we in dezelfde poule zitten, en dus tegen elkaar mogen. Ik ben dan al goed op dreef en heb Dinand, Roger en Guus al verslagen. Rick verliest van Guus ondanks een 2-0 voorsprong. Van Dinand wordt gewonnen, van Roger weer verloren. Maar nu de onderlinge strijd binnen The Rabbits. Rick als mijn angstgegner, maar ik heb nog een revanche tegoed van een eerder vrijdagstoernooi. Ik geef hem kansen vanaf 80/90 en ook iets boven de 100, maar die neemt hij niet. Ik shot meteen. En zo is het snel 2-0. Dan ga ik minder gooien, en Rick blijft de triple zo af en toe eens raken. Ik ben eindelijk bij, shot Rick D6. De 4e leg doe ik weer gewoon mee, en win deze. 3-1 winst. Ik naar de A-ronde, Rick naar de B-ronde.

Gina en Silvia spelen in 2 aparte poules. Silvia wint haar wedstrijden van o.a. Samantha, Monica en Linda. Gina heeft het vandaag niet, gooit wel een superwedstrijd tegen Francien, maar als je die al niet wint. Ook van (Mia) en Willeke wordt verloren. Silvia gaat de kruisfinales in. Gina ligt eruit.

Hubert komt in de B-ronde Rodney tegen. Hij komt met 0-2 achter, maar knokt zich terug tot 2-2. Helaas gaat Rodney dan helemaal goed gooien en shot meteen. 2-3 verlies, en Hubert er ook al uit. Rick komt wel in de halve finales, maar verliest. Voor de derde plaats in de B-ronde speelt hij wederom tegen Dinand. Maar nu is hij niet aan de winnende hand en verliest hij met 0-3. Rick 4e, en geen beker.

Ik mag de kwartfinale van de A-ronde tegen Ralph spelen. Ik kom op 1-0, maar Ralph komt langs zij en staat met 1-2 voor. Ik knok me terug tot 2-2. Kom in de 5e leg voor, maar laat kansen aan Ralph. Die gooit 'm ook niet uit. Ik wel. 3-2 winst. De halve finale is tegen Aaron. Beiden gooien een strak partijtje. Aaron shot snel in leg 1. 0-1. Ik shot 70 in de 2e leg. 1-1. Dan shot aaron weer snel: 2-1. De 4e leg gaat weer naar mij door een snelle shot. De laatste leg gooit Aaron 100 en 140. Ik kan nu een niet volgen. Aaron shot niet meteen, maar ik sta veel te ver weg om daar gebruik van te maken. 3-2 voor Aaron. Voor de 3e plaats speel ik tegen Guus. Ik kom 0-1 achter, maar knok me helemaal terug en win met 3-1. Toch een beker. Eindelijk weer een A-beker voor mij.

Silvia in de halve finale speelt tegen Mia. Daar wordt van gewonnen. De finale is tegen Francien. De zoveelste dit jaar. Ze staan niet voor niets 1 en 2 in het tussenklassement. Na 2 eerdere verloren finales, is het nu Silvia die aan het langste eind trekt en met 4-3 de finale wint. In het laatste vrijdagstoernooi zal dus nog een felle strijd komen voor de eerste plaats in het klassement van de vrijdagstoernooien voor de dames.

De winnaars van de heren A- ronde

1e plaats Michael Thorne
2e plaats Aaron de Haas
3e plaats Tim Duijsings

De winnaars van de heren B-ronde

1e plaats Bart
2e plaats Rodney Vankan
3e plaats Dinand van de Weerdt

De winnaars van de dames A-ronde

1e plaats Silvia van den Houdt
2e plaats Francien van de Weert
3e plaats Mia Doelen

Als ik wat vergeten ben, of wil je wat toevoegen, zet het dan op de mail. Want dat kan vrij goed, want ik weet echt niet meer hoe het allemaal precies gelopen is.

© Tim