Wedstrijdverslag

Vrijdagstoernooi (5)

Een goed begin maar eens slecht einde?

Vrijdag 7 maart. Vrijdagstoernooi. Na het vorige gemist te hebben, is dit eindelijk weer eens een toernooi sinds 3 maanden geleden. Ik was bob. Alleen Hubert en Silvia gingen mee. Michael was ziek, Rick had vergadering en Gina weet ik eigenlijk niet.

Er werd in poules gespeeld. 3 van 5 en 2 van 4 bij de heren, en 2 van 3 bij de dames. Hubert had een poule van 5 en kwam daar met glans als eerste uit met 4 overwinningen. Ook onder andere een 150 shot en een 180 gemist. Silvia won haar eerste partij, maar kwam daarna Samantha tegen. Dit werd beslist in de laatste leg, maar Silvia verloor. Door onderling resultaat was Sil toch door naar de kruisfinales. Ik had een poule met Mario, Aaron en Henk. Na van Mario nipt te verliezen werd ik nog 2x met 0-3 afgedroogd, maar kansen had ik in elke wedstrijd wel. De dubbels liepen niet, de scores wel. 135, 140 en 2x 180 gemist. Ik ging dus naar de B-ronde.

Hubert mocht in de kwartfinale tegen Mischa. En na met 0-2 te hebben achtergestaan, kwam een fantastische comeback, en werd er met 3-2 gewonnen. Silvia speelde de halve finale tegen Janka. Deze werd door Silvia met 3-0 gewonnen, en ze stond in de finale. Ik stond op het punt voor de vierde keer vanavond te verliezen, tot Rodney even haperde bij 0-1 voor, ik kwam op de dubbel en maakte er 1-1 van. Ik trok door en Rodney hield niet meer bij. Ik shotte zelfs 87 twee keer. Eerst triple uit, en dan dubbel uit. Hubert kreeg altijd een lastige tegenstander in de halve finales. Jeannot bleek die lastige. Hubert haalde plots geen niveau meer, en gooide naar eigen zeggen zijn slechtste wedstrijd die avond, ondanks dat hij toch kansen kreeg. Bijvoorbeeld een schampschot op tops bij 0-1 achter. Hubert verliest en door afwezigheid van Leon werd Hubert automatisch 3e. Ik speelde mijn halve finale B tegen Jozef. Ik raakte plots weer vanalles, en zelfs de dubbels gingen voor mijn doen die avond vrij goed. Ik won met 2-0 en stond in de finale B.

Dus 2 finales. Silvia tegen Francien, en ik tegen Dinand. Hubert die het beste gooide was net niet goed genoeg voor een finaleplaats. Silvia komt met 1-0 voor, maar verliest dan 3x op rij. 1-3 achter. Wint dan toch nog een leg, maar verliest de 6e leg. Eindstand 2-4. Silvia werd dus 2e, en verliest kostbare punten aan haar concurrente in het vrijdagstoernooi-klassement. Ik speelde tegen Dinand en kwam op 1-0 voor. In de tweede leg weiger ik de dubbel weer eens te gooien, het wordt 1-1. De derde leg zijn we allebei op dreef, maar ik net iets beter: 19/22 darter. De vierde leg gaat Dinand door. Een goede leg en meteen gefinisht. 2-2. Het komt aan op de laatste leg. Het gaat gelijk op. We krijgen beiden kansen, maar ik raak dubbel 4 om de B-ronde te winnen.

Met drie gekomen, met 3 bekers vertrokken. Helaas was ik de enige die met opgeheven hoofd vertrok uit Hoensbroek. Ik kreeg de beker voor "zwaar afgaan, maar toch doorgaan en toch wat winnen". Hubert was niet tevreden met zijn 3e plaats omdat er meer in zat, en Silvia had toch liever gewonnen van Francien. Maar we hadden 3 bekers, en dan vind ik dat de stemming wel wat beter mag. Het kan altijd beter, tot je wint en goed speelt.

De winnaars van de heren A- ronde

1e plaats Jeannot Blom
2e plaats Aaron de Haas
3e plaats Hubert Loo

De winnaars van de heren B-ronde

1e plaats Tim Duijsings
2e plaats Dinand van de Weert
3e plaats Jozef Titaley

De winnaars van de dames A-ronde

1e plaats Francien van de Weert
2e plaats Silvia van den Houdt
3e plaats Janka Titaley

© Tim