Wedstrijdverslag

Vrijdagstoernooi (4)

Vrijdagstoernooi 04 Jan 2008.

De eerste vrijdag van het nieuwe jaar betekent het uitroepen van de grote prins in Tebannet. Maar tevens het eerste vrijdagstoernooi van het jaar. I.v.m. de zitting en andere bezigheden waren het Silvia en ik (Hubér) die naar het vrijdagstoernooi toe gingen. Hier bleek dat velen nog met hun hoofd bij de feestdagen waren, daar er maar 5 dames en 14 heren aanwezig waren, er zou dus gespeeld worden in poules. Bij de heren 3 poules en bij de dames 1 poule.

Silvia mocht beginnen tegen Monika, in deze wedstrijden kwam ze niet in de problemen en won ze dan ook met 3-0. De tweede partij was tegen Francien. Francien wist bijna elke leg een voorsprong te behalen maar het was Silvia die ook goed scoorde en steeds heel snel shotte wat Francien niet lukte. De laatste leg liep Silvia uit en wist ook weer zeer snel uit te gooien, 3-1. Daarna mocht Silvia tegen Linda, in deze wedstrijd gooide Sil een niveau zoals ze zelf zegt zelden gegooid te hebben. Met het missen van 180 ers tot het gooien van 80 t/m 140 en goed benutten van de dubbels was Linda kansloos, 3-0. Hierna volgde de partij tegen Miranda die onder de indruk was van Silvia’s vorige partij, maar dat bleek niet nodig want Silvia haalde het niveau niet meer van haar partij tegen Linda, het werd dan ook 0-3 voor Miranda. Wel wist Silvia de poule te winnen gevolgd door Francien, Miranda, Linda en Monika.

Ik mocht beginnen tegen Aaron. De eerste leg gooide ik een behoorlijk hoog gemiddelde en deze gooide ik uit, nadat Aaron niet wist te shotten. De tweede leg ging aan mijn kant iets minder maar ik kon redelijk bijblijven en kreeg een kans op Tops en dubbel 10 maar mistte en dat deed Aaron niet, 1-1. De leg erna gooide Aaron zo mogelijk nog beter en dit kon ik niet bijbenen, wist wel middels 140 op 120 te komen, maar toen gooide Aron een 108 finish, dus 1-2 verlies. Toen volgde een partij tegen Roger daar de John veel moeite had met tellen kwamen we beiden niet echt in de wedstrijd maar ik wist wel steeds een voorsprong op te bouwen en de dubbels goed te gooien, 2-0 winst. Daarna mocht ik tegen Rodney gooien. Dit werd een leuke partij waarin ik twee keer aan het langste eind trok 2-0. Daarna kwam de wedstrijd tegen Dinand, ik wist door enkele goede scores eerder op de dubbel te komen maar verzuimde deze te gooien. In de tweede leg had ik een kleine voorsprong opgebouwd toen het noodlot toesloeg. Ik werd gebeld door het werk en was tien minuten aan de telefoon waarin een en ander nog niet geheel geregeld was. Daarna dacht ik de wedstrijd af te maken maar door het gebrek aan goede scores en het slecht uitgooien verloor ik de partij van Dinand die als altijd heel kalm gooide en de pijltjes in de juiste dubbel prikte. In de poule eindigde ik toch nog als tweede achter Aaron en voor Rodney. Dinand en Roger gingen naar de B-ronde.

Silvia mocht de halve finale tegen Linda spelen, Linda die Silvia na de eerdere confrontatie minder had zien gooien tegen Miranda kreeg een beetje hoop maar het werd toch makkelijk 3-0. Silvia mocht in de finale aantreden tegen Francien die van Miranda had gewonnen. Silvia wist de eerste leg te winnen. Jammer genoeg zag Sil het niet meer zo zitten na het herhaaldelijk gooien van die klote 1. Jammer genoeg kreeg ze dan ook niet veel kansen meer en werd het 1-4 voor Francien. Jammer, maar een tweede plek is toch weer lang niet slecht.

In de kwartfinale mocht ik het opnemen tegen Jeannot. Misschien door de spanning van het gooien tegen Jeannot kon ik niet echt loskomen. Maar wist wel de tweede leg te winnen met een 100 en 140 score. In de derde leg kreeg ik ook nog een kans op de dubbel maar verzuimde in de vierde leg liep Jeannot iets uit en bleef ik steken rond de 100, 3-1 verlies. Jeannot moest in de halve finale tegen Rodney en won met 3-2. De finale ging tussen Aaron en Jeannot. Maar aangezien ik toch nog even moest gaan werken zijn we maar vertrokken, met toch weer een beker onder de arm.

De winnaars van de heren A- ronde

1e plaats Jeannot Blom
2e plaats Micha Vankan
3e plaats Rodney Vankan

De winnaars van de heren B-ronde

1e plaats
2e plaats
3e plaats

De winnaars van de dames A-ronde

1e plaats Francien van de Weert
2e plaats Silvia van den Houdt
3e plaats Miranda Hoekzema

© Hubér