Wedstrijdverslag

Vrijdagstoernooi (3)

Weer eens naar een vrijdagstoernooi, want we weten dat er wat te halen valt. Silvia was vandaag de bob, dus Hubert en ik konden onze zenuwen proberen te onderdrukken.

Silvia en Hubert mochten meteen aan de bak. Ik begon daarentegen met een vrijlot. Flauw hè. Krijg je zout in je handen gestrooid. De dames hadden deze avond een poulesysteem, dus Silvia moest 6 wedstrijden afwerken (ze waren met 7). Hubert kon de eerste ronde vrij gemakkelijk winnen van Gino (De Meister 2). De tweede ronde was tegen Meindert. Hubert komt daar met de schrik vrij met een 3-2 overwinning. Ik intussen krijg Ralph weer eens als tegenstander. Jonge wat gooiden wij slecht. Behalve bij het ingooien waar ik een 180 gooi. Ik kom nog tot 2-2, en laat de kansen op D11 liggen. Ralph's 3e pijl valt dan in de dubbel waardoor hij toch met 3-2 wint. Ik mag dus nog naar de b-ronde aangezien dit pas mijn eerste partij was. Ik mag ook vrijwel meteen verder tegen Ed. Eindelijk gaat het een beetje lopen en het wordt 3-0. Hubert begint dan aan zijn kwartfinale in de A. Hij krijgt in leg 2 kansen op de dubbel maar benut deze niet. Kans voorbij, wedstrijd voorbij. En dat ondanks dat hij een hele goede partij gooide wordt het 0-4. Deze tegenstander won dan wel uiteindelijk de A-ronde . Ik ga dan ook de kwartfinale spelen in de B, tegen Dinant. Ik speel aardig en win hier ook ruim met 3-0. De halve finale is dan tegen Richard. Een lokaal bekende engelsspreker. Ondanks dat hij soms aardige pijltjes gooit werd het hier ook 3-0 voor mij. Silvia zakte na haar eerste overwinningen een beetje in, maar kwam toch in de kruisfinales. Halve finale tegen Francien. Veel spanning, maar toch een overwinning.

2 spelers van The Rabbits dus in de finale. Ik speelde zelf als eerste. Ronald was mijn tegenstander. De eerste en tweede leg komt het op wie het eerste de dubbel raakt aan. 1-1. De 3e leg neem ik voorsprong, maar dubbel 16 wilde echt niet. 1-2. De 4e leg was de enige leg die avond wat op een goed niveau ging voor mij. 20 of 23-darter dacht ik. 2-2. De laatste leg lukt tops en dubbel 10 niet, waarna Ronald de beslissende pijl het bord in gooit. 2-3 verloren, maar toch 2e in de B. Silvia stond toen al op 1-0. De tweede leg lukt het finishen niet waarna het 1-1 wordt. Het wordt een echt dubbelgevecht, maar het is Silvia die wint met 3-1 en de 1e plaats bij de dames A opstrijkt.

De bekers

de 2 bekers met flights
de prijsuitreiking
Ja Aaron, bij deze een verslag MET een foto van de bekers.
Ralph gefeliciteerd met je nieuwe 'tijdelijke' flight-sponsor
En de rest wat een beker heeft proficiat
En Hubert, jij wint ook nog wel een beker, maar 't is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag.

De winnaars van de heren A- ronde

1e plaats
2e plaats Aaron de Haas
3e plaats Jeannot Blom

De winnaars van de heren B-ronde

1e plaats Ronald Cleiren
2e plaats Tim Duijsings
3e plaats

De winnaars van de dames A-ronde

1e plaats Silvia van den Houdt
2e plaats Janka Titaley
3e plaats

© Tim