Wedstrijdverslag

Competitie: Dartdevils - The Rabbits.....5-5

...

Vandaag moest er nog een punt gepakt worden om zeker te zijn van de 1e divisie volgend jaar. En dat moest gebeuren tegen de nummer laatst. Vorige keer dat we daar waren wonnen we met 4-6 nadat we de teamleg uitgooiden.

In de bus van Géne pasten we net met z’n zessen. Ik mocht rijden, en dus alsnog voor BOB spelen dit seizoen. Na helemaal naar Landgraaf te zijn gereden met behulp van Berta, kwam ook nog het “geweldige”parkeren, waar Berta geen tips voor had.

We hadden geluk, ze waren maar met z’n vijven. Nu moesten we zeker winnen. Ik kreeg een vrijlot en dus moest ik maar afwachten wat de rest ging doen. Rouven mocht voor ons team beginnen. Zijn tegenstander was A. Groß die met een 160 score en een snelle finish van 39, op een 0-1 voorsprong kwam. De tweede leg ging gelijk op tot ongeveer 200, maar doordat Rouven zijn dubbels miste en Andreas na enkele zwakke scores terugkwam met beurten van 100 en 119 werd het 0-2.

Gene was de volgende van ons team die mocht darten. Tegenstander was A. Wollesen. Gene komt in de 1e leg achter door goede scores van de tegenstander, die na wat mindere scores aan het einde toch op tijd shot: 0-1. Gene zet dit in de 2e leg recht en zo wordt het 1-1. Het komt aan op de 3e en beslissende leg. Gene wint deze na het shotten van dubbel 7. De stand wordt hierdoor 1-1 in de confrontatie tussen de dartdevils en the rabbits.

Gina had het goed getroffen. Zij mocht aantreden tegen J. Eleveld. 1e leg gaat toch gelijk op, maar Gina mist tops en dubbel 7. Jacqueline shot de leg met dubbel 2. De 2e leg gaat iets minder voor Gina, waarna het 0-2 word. Gina zegt achteraf in het interview dat het “eg slech” was.

Tussenstand wordt 2-2 in de confrontatie omdat mijn wedstrijd de 4e wedstrijd was die bij gebrek aan een tegenstander in ons voordeel was.

F. v/d Leest is de volgende tegenstander voor Michael. Michael krijgt in de 1e leg 1 kans op een dubbel die hij mist. Tegenstander weet wel te shotten: 0-1. F. v/d Leest mist enkele keren op dubbel 10, waarna Michael de kans aanpakt en na het missen van dubbel 20, toch dubbel 10 shot: 1-1. In de 3e leg loopt Michael uit, en houd uiteindelijk een voorsprong vast om net op tijd te shotten. Via 2x dubbel 8 maakt hij een einde aan de wedstrijd.

Rick mag darten tegen B. Hark. Rick krijgt 1 kans op een dubbel en mist. B. Hark gooit zijn dubbel wel en het wordt 0-1. Ondanks een lichte voorsprong in de 2e leg, blijft Rick dubbels missen en wordt het uiteindelijk 0-2.

Tussenstand na de eerste zes partijen is 3-3.

Gelukkig mag ik toch gooien in de tac-tic. Samen met Rick gooien we samen gewoon voldoende om met 2-0 te winnen. Sprankelend was het niet, maar wel voldoende.

Omdat de dartdevils ook 1 dubbel niet kunnen gooien is het punt wat nodig is al binnen, want het is 5-3 voor ons.

Omdat enkele spelers van de dartdevils weg wilden werd ervoor gekozen om eerst de teamleg te spelen. Omdat J. Eleveld en A. Groß de 701 dubbel zouden spelen wisten we dat we deze eigenlijk moesten winnen. Er werd schandalig slecht gescoord. Maar enkele scores boven de 50. Uitschieter was mijn 95. Dat zegt genoeg lijkt me. Jammer voor Rick mist hij een 114 finish, door tops te missen. De tegenstander gooit wel uit en wint het rondje en maakt 5-4.

Gene en Spikey Mikey mogen dan gaan dubbelen. In de eerste leg gaat het lang gelijk op. Na een paar goede scores van Andreas en Jacqueline van tussen de 60 en 100 lopen ze weg. Plots kijk ik weer op na wat geschreven te hebben en zie ik 180 staan aan onze kant. Gelukkig had ik niks gemist, want dat was wat ze over hadden. Michael krijgt toch nog een kans om uit te gooien maar laat die liggen. Tegenstander shot: 0-1. In de 2e leg gaat het weer slecht voor ons. Plots mist Michael een 180 en gene was ook geinsprireerd en gooit ook een lekkere score waardoor ze weer bijkomen. Gene mist tops. Michael mist dubbel 10 door tegen het ijzer te gooien. Tegenstander shot weer en dus is het 0-2

Eindstand: 5-5

Op de terugweg had Berta het zwaar te voorduren, maar gelukkig zat er een tomtom bij ons op de achterbank, zodat we alsnog thuis kwamen. Enkele keren geflitst, maar of dat nou onweer was of toeristen weet ik niet ;)

Conclusie: Het busje van Gene is wel gezellig zo met z’n allen. Goed voor de teambuilding ;)

© Bob van vrijdag