Wedstrijdverslag

Vrijdagstoernooi

We vertrokken op vrijdag 21 april met z'n zessen (Rick, Silvia, Hubèr, Michael, Samantha en Tim) naar het Vrijdagstoernooi in Hoensbroek.

Het was weer eens niet zo erg druk en dus lagen er wel wat kansen dat er weer een beker mee naar huis genomen kon worden, zoals Silvia iedereen had voorgedaan op het vorige vrijdagstoernooi.

Samantha mocht de spits afbijten, en won met 2-0 van een tegenstandster die persé naar de B-ronde wilde. Michael was de volgende en was niet in zo een goede doen: hij verloor met 0-2 en mocht naar de B-ronde. Silvia was de nummer 3 die mocht gooien. Zij verloor helaas met 1-2. Op datzelfde moment mocht ik (Tim) gaan spelen op de baan ernaast. Ik won gelukkig met 2-1. En dus zat ook ik in de A-ronde. Hubér was de vijfde van ons die mocht gooien, en liet zien dat hij hier niet voor niets gekomen was: 2-0 winst. Rick was de laatste die mocht gooien en ging met 0-2 ten onder.

Voor de 2e ronde was het weer Samantha die als eerste mocht. Hier verloor ze helaas met 0-2 en was uitgeschakeld. Ik was de volgende. In een bijna gelijkopgaande strijd verloor ik toch nipt met 1-2. Hubér was nu aan de beurt. Hij won met 2-1 en mocht verder in de A-ronde, als enige van ons. Rick, Michael en Hubér mochten ongeveer gelijktijdig weer gooien. Rick ontmoette iemand die 2 180's gooide en een 12-darter wierp: toch nog 1-2 verliezen vind ik best knap. Hubér had een beetje mazzel dat de tegenstander bij 1-2 achter zijn dubbel niet wierp en daardoor kon hij door: 3-2 winst. Michael moest de eer van ons hoog houden in de mannen B-ronde, en won met 2-0. Toen mocht Silvia gooien tegen Mia Doelen. Ondanks dat Silvia toch enkele kansen kreeg, kwam ze niet op een lekkere dubbel uit, en verloor met 0-2.

Hubér mocht weer verder, deze keer op baan 1. Hij kreeg de tegenstander waarvan ik verloren had. Het was een hele goede wedstrijd waar de dubbels het in sommige legs lieten afweten bij beiden. Hubér verzuimde het bij 2-1 af te maken, maar won toch nog met 3-2. Michael was ook weer bezig in de B-ronde, maar deze keer liep het niet, en verloor hij met 0-2.

Hubér mocht bijna direct weer gooien in de kwartfinale van de A-ronde. Maar ondanks goede scores van Hubér was de tegenstand veel te groot en werd het 0-3. Hierna volgde nog een spannende wedstrijd die Hubér moest schrijven, waarna we weer naar huis toe keerden.

Conclusie: geweldige prestatie van Hubér, helaas net geen beker (bouw van de prijzenkast kan nog even uitgesteld worden).

En nu op naar het toernooi van volgende week + de wedstrijd tegen Grolsche Quelle 3 over 2 weken.

© Tim