Wedstrijdverslag

Competitie: Grolsch Quelle 4 - The Rabbits.....5-5

Mit oos vilt neet te sj(p)otte?!

Vanavond beloofde weer eens een gezellige avond te worden, zoals altijd met Grolsch Quelle 4. Vorige keer hadden we met 8 - 2 gewonnen. Het was gezellig maar dat had misschien ook wel te maken met de lekkere engelse drop waarop we werden getrakteerd. Vandaag waren ons lekkere bonbons beloofd door de tegenstanders en omdat wij niet met lege handen wilden aankomen hadden wij ook gezorgd voor lekkere belgische pralinés. Dus met de tas vol chocola en met veel goede moed vertrokken we richting Heerlen met twee auto's (waaronder de 'Suzuki Swift' van Roof, waarin alle mannen waren gepropt).

Aangekomen in Heerlen werd al snel begonnen met de wedstrijd. Vandaag werd door onze teamcaptain besloten dat Rick de spits zou afbijten. Hij mocht gooien tegen Kurt Simons. Rick mocht de wedstrijd beginnen en in de eerste leg gingen de scores gelijk op, het was rick die als eerste de dubbel raakte. Aangezien Rick begonnen was zou Kurt de tweede leg mogen starten. Rick was het hier schijnbaar niet mee eens en begon ook deze leg (is hij normaal niet gewend om de wedstrijd te beginnen of heeft hij misschien een zware week achter de rug?). Kurt vond dit blijkbaar geen goed idee en strafte dit af door vervolgens de twee daaropvolgende legs te winnen en dus ook de wedstrijd. Daarna was ik (Sil) aan de beurt om mijn pijltjes te gooien. Zowel de scores van Robert-Jan Sanders als die van mij waren zeer matig. De eerste leg wist ik dan middels dubbel 14 wel snel te beslissen. De tweede leg werd na een hele tijd shotten in het voordeel van de tegenstander afgesloten en uiteindelijk werd de wedstrijd met 2-1 gewonnen. De volgende in het rijtjes was Eugène, die vandaag als vervanger mocht optreden voor de afwezige Hubèr. In de eerste leg liep Eugène een forse achterstand op en deze werd dan ook door L. Zilverberg uitgegooid. De tweede leg waren de rollen echter omgedraaid. Het was dus tijd voor een beslissende leg, welke na enige tijd uitgooien beslist werd in het voordeel van Eugène. Op dit moment hadden we dus een 2-1 voorsprong op het Heerlense team. Nu mocht Gina aantreden en vonden we het tijd dat de bonbons op tafel gezet mochten worden. Dit tot groot genoegen van onze tegenstanders die de door hun beloofde bonbons vergeten waren. Maar goed, Gina gooide vanavond tegen Harry Corpeleyn. De scores van onze Giny winy string bikiny waren erg goed te noemen, maar helaas waren die van Harry nog iets beter en wist hij ook vrijwel onmiddellijk te shotten, waardoor deze wedstrijd helaas met een 2-0 achterstand verloren werd (ondanks de bonbons). Daarna was het de beurt aan Spikey Mikey, onze captain. Hij kwam uit tegen Alex Been. Michael kwam vanwege zijn matige scores al snel op grote achterstand, maar werkte deze toch nog goed weg, omdat Alex zijn dubbel niet raakte. Net toen Michael een poging op zijn dubbel wilde wagen werd de leg toch nog door Alex uitgegooid. Na een hele tijd uitgooien door beiden werd ook de tweede leg door ons verloren. Nu was het voor "The Roof" dus tijd om de score gelijk te trekken. Dit bleek geen onbegonnen werk tegen Carola Raven. Deze wedstrijd werd (net als de andere) na een tijd lang proberen de dubbel te raken, met 2-0 in het voordeel van Rouven beslist. Na de singles was het dus een gelijke stand: 3-3.

Daarna volgden de dubbels. Tactics werd gegooid door de gebroeders Janssen. Zij verkeerden vandaag echter niet in bloedvorm. De eerste leg werd gewonnen nadat ze een fikse achterstand hadden weggewerkt. Maar de twee daaropvolgende legs werden helaas verloren. Als tweede partij stond de dubbel in-dubbel uit op het programma. Deze partij werd door Gène en ik gegooid. Binnen deze wedstrijd bleek het ingooien niet zozeer het probleem te zijn. De eerste leg werd meteen ingegooid en we liepen al snel uit op de tegenstanders en deze leg werd dan ook gewonnen. De partij werd echter ook verloren met een score van 2-1. Oorzaak hiervan was wederom het shotten wat voor eenieder van ons vanavond het grootste obstakel bleek te zijn. De stand was nu 3-5 in ons nadeel en winnen was dus niet meer mogelijk. Ons doel werd dus aangepast naar een gelijkspel (wat de tegenstanders al hadden voorspeld). Rouven en Gina gooiden samen de 701. Dit was wederom een spannende partij met matige scores. Zij bleken echter de enigen van ons team te zijn die de dubbel winnend af zouden sluiten met een stand van 2-1.

Als laatste werd de Teamleg gegooid, uiteraard voor een 'rondje'. We bleken allemaal erg veel dorst te hebben, want de scores waren (in tegenstelling tot de rest van de avond) redelijk tot goed. We bouwden een redelijk grote voorsprong op, die uiteindelijk door Grolsch Quelle toch nog goed werd weggewerkt. Rick wist de beslissende teamleg uit te gooien, waardoor een 5-5 gelijkspel toch nog werd veiliggesteld. Dit tot tevredenheid van beide teams.

Het darten was vanavond niet van bijster hoog niveau, maar vanwege de gezelligheid was het toch weer een geslaagde avond en vertrokken we toch met een tevreden gevoel weer richting TEBANNET. Volgende week hebben we een thuiswedstrijd voor de boeg tegen Paesjsjtal 3. Maar voor het zover is moeten we nog even goed oefenen op de dubbels.

Geschreven door Sil