Wedstrijdverslag

Vrijdagstoernooi

het lange wachten

We vertrokken op vrijdag 17 maart met z'n vijven naar het Vrijdagstoernooi in Hoensbroek. Rick, Silvia, Hubčr, Michael en Tim. In ut lekker "ruime" autootje van Michael waren we in minder dan 3 kwartier, en dus op tijd, aanwezig in café ut Trefcentrum.

Het was niet al te druk, waardoor we duidelijk het middenpunt waren, omdat we aan het tafeltje middenin gingen zitten. Als eerste mocht Michael gooien. Hij ging met 1-2 onderuit. Vervolgens mocht Rick gaan gooien. Hij lootte een andere Janssen: Edwin Jansen. Rick was op dreef en won eventjes met 2-0. Silvia was onze nummer 3 die mocht spelen. Zij verloor en moest de B-ronde in. Hubčr en Tim zaten het langst. Uiteindelijk kwamen ook zij aan het spelen: allebei verlies met 0-2.

De loting dan. Silvia voorspelde The Strangers; en haar voorgevoel was goed. We dachten dat we uit moesten naar The Strangers, maar alle halve finales waren in Café ut Trefcentrum, dus iedereen moest uit.

Rick mocht weer gooien en moest tegen Robbie Hoekzema. Rick kwam op 1-0 voor, wat al een verassingke was. Maar de finish van 78 in de 2e leg was gewoon perfect. Zo lag de geen hand meer gevende Robbie Hoekzema eruit gegooit door onze Rick Janssen. Daarna mocht Tim tegen Marcel Cremers. Nadat die zijn dubbels miste in de eerste, deed hij dat niet in de 2e en 3e leg, en daardoor lag Tim als eerste eruit. Rick was naast Tim aan het gooien, maar zijn niveau van de 2 vorige wedstrijden was volledig weg, en zijn toernooi was om. Michael en Hubčr werden niet veel later uitgeschakeld.

SILVIA, diegene die de titel van dit verslag heeft mogelijk gemaakt. Zij moest nog altijd wachten op haar volgende partij toen de rest er al uit lag. Toen ze eindelijk mocht kwam ze tegen een tegenstander die zij moest kunnen pakken, en dat deed ze ook. Plots stond ze al in de halve finale van de B-ronde bij de dames. Ze kwam uit tegen een goede tegenstander, die Silvia net niet kon hebben. Helaas voor haar was dat met 0-2 het einde van het toernooi. De finale bij de mannen A-ronde, ging tussen Roso Sr en Roso Jr. Deze hebben we samen kunnen volgen met de partij die Silvia nog moest schrijven. Rond de klok van 12 vertrokken we huiswaarts, en 1 uur waren we thuis.

Het postitieve nieuws van de avond was de halve finale van Supersil en ook dat we een beker krijgen in het bekertoernooi.
Tijd voor een prijzenkast zou ik zeggen.

© Tim