Wedstrijdverslag

Competitie: The Rabbits - 't Hiltonneke.....8-2

De competitiewedstrijd tussen The Rabbits en Hiltonneke beloofde een topper te worden omdat wij zeer gemotiveerd waren om van hun te winnen. We hadden de vorige keer verloren met 6 - 4, waarin we een 4-0 voorsprong hadden verspeeld. Het formulier van die wedstrijd bestuderend viel op dat er 5 - 5 gemaakt was. Schrijffout dus.

De darters van 't Hiltonneke kwamen pas om half 9 binnen. En er werd dus ook heel snel begonnen. Rouven mocht als eerste aantreden hij wist enkele hoge scorers neer te zetten en wist ook zijn dubbels vrij snel te benutten en won dan ook verdiend met 2-0. Gina had moeite met echte goede scorers neer te zetten haar tegenstanders slaagde hier beter in maar wist zijn dubbels niet te benutten iets waar Gina vanavond wel zer goed raad mee wist. Zij won dus oko met 2-0. Michael die net als de afgelopen weken niet op dreef wist te komen moest de eertse leg van de avond afstaan aan de tegenstanders maar wist de andere twee legs wel goed te winnen: 2 - 1. Daarna mocht Rick aantreden hij wist een bijzonder goede dubbel neer te zetten. Gooide hoge scores en wist zijn dubbel goed te benutten. Hij won dan ook moeiteloos met 2-0. Tussenstand was nu 4-0 net als tijdens de heen wedstrijd in Maastricht. Nu mocht ikzelf aantreden (Hubčr). Ik was niet in staat de scores te gooien die ik graag wilde gooien (zoals de laatste weken wel vaker het geval is). Gelukkig was mijn tegenstander ook niet in beste doen. De dubbels liepen zoals ik dat graag zou willen, ik wist dan ook de wedstrijd met 2-0 te winnen. Nu mocht Silvia aantreden jammer genoeg was zij niet in staat haar eigen wedstrijd te spelen. Ze ging mee in de malheur van haar tegenstander wat resulteerde in diverse lage scores. Gelukkig wist Silvia na enige moeite de dubbels te vinden en won dan ook met 2-0. Dit betekende een 6-0 tussenstand en de wedstrijd zat al in de pocket na de singles.

Samen met Rick begonnen we de TacTics. Probleem tijdens onze dubbel was dat de eerste pijlen maar niet raak gingen. Wat resulteerde in een nipte zeer gelukkige overwinning in de eerste leg, dank zij Rick die meerdere malen de bull wist te raken. De tweede en de derde leg begonnen hetzelfde maar eindigde met verlies daar onze tegenstander behoorlijk wat triples wist te raken en qua punten ver uitliep: 2-1 verlies. Gina en Silvia mochtten de dubbel in dubbel out spelen. Probleem bleek het ingooien. In de eerste leg stond de tegenstander al op uitgooi toen Silvia pas in staat was in te gooien. E tegenstander wist de eerste leg dan ook te winnen. In de tweede leg wisten de dames sneller de ingooi te vinden, verder gingen de scorers vrij gelijk op maar tijdens de dubbels ontbeerden ze weer wat geluk: 0-2 verlies. Daarna mochten Rouven en Michael de 701 spelen. De wedstrijd verliep voortvarend waarna zij op de dubbels beter wisten te shotten dan de tegenstander wat resluteerde in een 2-0 overwinning.

De teamleg wisten we goed te beginnen we kwamen dan ook zo'n 150 punten voor, waarna we iets verslapten en de tegenstander kon terugkomen. Op een gegeven moment konden we de draad weer beter oppakken waardoor we eerder op een uitgooi kwamen dan de tegenstander. Nadat Tim 3 pijlen misten op dubbel 11, wist Rouven deze wel te benutten. Einduitslag: 8 - 2 tegen 't Hiltonneke de nr. 2 van de competitie. We hebben zeer goede zaken gedaan voor de Top 5. Hopen dat we deze lijn kunenn door trekken. Volgende week eerst het vrijdagstoernooi en dan uit naar Grolsch Quelle 4.